Wednesday, September 15, 2010

on the way..

sekarang budak iffah ni da boleh senyum sampai ke telinga...sebab now on kaki dia dah bertapak kat malaysia..hmmm suke la tu...haipp jangan over happy..nanti kang time nak flight ke egypt balik meleleh plak air mata..okeh..back to the title...about

cairo --> dubai --> singapore --> KLIA

about the emergency moment..cett x de la emergency sangat pon...ayat hiperbola jep lebih tu.. :)

otw from cairo to dubai



time da puas duduk dalam flight tuh...masa budak iffah ni dihabiskan dengan..ngulang quran, reread a book ( BREAK NO BONES ) hmm what an interesting story!!, tengok cite dan banyak lagi la...setelah diriku kepenatan dan kebosanan..ketiduran lah budak iffah ni...yang nak di jadikan cerita nak tau ape?haha just a simple thing...bleh plak budak iffah ni terjaga dari tidur disebabkan bau makanan...lunch...huh mencabar betul..bukan ape..kan puasa time tuh that's all..teruk x? x kan..haha..bangun2 jep dari tido..terus tanya mak..

iffah : eh mak cepatnye.... :)

mak : ish ape yang cepat?

iffah : buka pose la mak..

mak : hish awak ni..diorang tengah lunch la..kita lambat lagi..

iffah : hmmm owh..ok..

......................................resleep haha..............................................

what a good stewardess!!



thousand thanks to the singapore airlines..a pleasure flight...really3 comfortable...haa..about the stewardess..
x sume pramugari\ra orang islam kan? so..agak susah la bagi kami sebab time dinner x same dengan buka pose..lambat sikit..dan x sume plak orang islam puasa...ye la kan musafir kan bley buka pose..nasib baik la one of the stewardess tau yang kitorg pose and gave a snack and mineral water ...after a few hours...tiba lah di dubai..time for the exchange among the stewardess..jadi pramugari tadi sempat berpesan kepada pramugari yang baru mengambil alih penerbangan itu..bahawasanya kami berpuasa..(cett macam ayat cerita dongeng lah pulak..agak skema disitu) after one hour..mase untuk berbuka puasa...thats all..haha what a simple story kan? ahh x kire nk cite juga..haha

changi,singapore



sampai jep kat airport singapore..mase untuk transfer tiket..ade problem sikit..sebab pihak egypt's airport x dpt keluarkan tiket kitorg dari singapore ke klia..ntah la ape.ade prob sikit..selesai uruskan semua benda..incik abah dan puan emak hanya berehat sebab diorang dah solat subuh dalam kapal terbang...kitorang x ag...so dengan tergesa2 pergi la plak cari surau..huh jauh!! kat pelusuk airport..dah la dengan slumber nye x tau nak kena masuk departure hall bile...masa yang diambil untuk mencari surau agak lama...lepas siap solat.. bleh plak duk jalan santai je...tiba2 nampak abah dekat satu kerusi..muka macam kalut..baru kitorg lari...dalam fikiran budak iffah ni " mak mane?"..

abah : eh2 cepat pergi kat mak kat counter tu..sebab orang yang bertugas tu nak announce nama korang sebab da lambat sangat kapal terbang da nak berlepas!!

kami : ha!!!

then,
berapa langkah je lagi nak sampai kat mak... 

" attention to mr.muhd fathi bin abdul rashid bla bla bla..."
** hehe nasib baik nama orang x dipanggil sekali..

mak n abah gelak jep...sambil tu..ape lagi..pecut la kitorang ke departure hall....

** whoa!! jangan tiru aksi kami... :P

KLIA



over happy time nih...owhh anak sedaraku x kenal aku...




0 comments: