Tuesday, October 5, 2010

i'm 16 actually.. -_-

salam....

sekarang asrama rumah melayu kaherah (ARMA) @ dewan malaysia abbasiah kaherah (DMAK) telah dipenuhi dengan pelajar medic tahun satu yang baru sampai...so, ramai lah yang masih tidak mengenali antara satu sama lain...

seperti biasa..bagi pelajar yang baru datang..mereka akan lebih selesa memanggil semua orang yang mereka jumpa dengan gelaran "kakak"...iffah juga turut dipanggil dengan gelaran tersebut...fuhh..

walaupun umurku masih 16 tapi...hmm entah lah...aaaaa...sampai satu hari tu...

akak medic : assalamualaikum akak..boleh tak nak pinjam adaptor...sebab kitorang baru masuk hari ni..so

iffah : ha? (blurr sebab orang panggil iffah akak)

akak medic : hmm adaptor...alah yang nak cucuk kat soket tu....kitorang tak beli lagi..ke akak nak guna?

iffah : owh..okeh2.. tak pe guna la dulu..take ur time

akak medic : ok kak..nanti saya pulangkan semula

iffah : huh?okeh (senyum tawar)

********************************

keesokkan harinya..otw menuju ke bilik...kelihatan akak medic semalam berdiri terpacak di depan pintu bilikku..dia berpaling ke arah ku....

akak medic : akak!!! ni adaptor akak semalam...tima kasih kak ea..

iffah : hmm sama-sama

huaaa...macam mane ea?nak bagi tau kang kena bagi tau detail-detail plak..yang iffah ni



-16 tahun (tak tipu)
-bukan student medic
-bukan student dirasat
-tapi saya amik high school kat sini
-ya...saya takde family kat sini kecuali abang saya
-abang saya student medic tahun dua insyaallah
-dia student azhar
-bla3

belum lagi tanya...sebab apa datang sini?tak sedih ke kecik-dah jauh dengan parents?dan sebagai nya..

hmmm bukan ape..hehe kalau iffah rajin.nanti iffah bagi tahu :D okeh?

salam :)


1 comments:

kak rai :) said...

haha. comel la iffah.
bese la tu. sume org nk panggil kak. kang kalo panggil adik. kalo tersalah, kang kate kurang adab pulak. heheh.

hehe. tu la awak. special case sgt. susa nk terang macam2. heheh.

p/s : kalo buat open room jemput ye :p