Friday, November 12, 2010

bila kawan Russia mula bawa anak ke kelas...

salam...

wee..semalam last sekolah...cuti eid sudah bermula...okeh2 back to the title...

untuk makluman anda semua..sekolah kami tak ketat sangat kot...i mean...umur tak kesah...di benarkan bawa anak(even we are in high school)...pakaian bebas janji tutup aurat...kedudukan dalam kelas ikut angpa la nak duduk kat mana...kat tengah ke..kat tepi ke...no body care!! pssssttt..kepada siapa yang agak konpius tuh..meh sini tengok sekolah iffah jap..sila klik link ini :)

hari ini datang kelas tiba-tiba jep kawan sekelas ni duduk sebelah (she's russian)...i don't care...dia bawa anak dia...comel!! sangat-sangat lah kecik lagi..badan pon lembik lagi...hehe apa yang iffah nak ceritanya...tentang budaya diorang...

after a few minutes dia duduk sebelah boleh lah lagi...tapi selepas tuh dah tak berapa kusyuk dah(haha kantoi) maap che'gu!!...aaaa mana tak nye....meh sini tengok macam mana diorang jaga anak macam mana..

  1. badan anak dia lembik lagi...boleh pulak dia dudukkan baby tuh..terkulai lah kepala budak tu..i thought baby tu baru a few months kot umur dia..

2. bila si anak dah menangis(sakit leher kot)...dia letak plak anak atas meja...gedegang!!! bunyi kepala anak terantuk...cik kak oii!! kepala anak ang tu lembut lagi...meja tu pulak meja kayu...adesss!!menangis lah lagi si baby ni..

aduh!! naseb baik tak pecah pale saya..

3. si anak menangis...di angkatnya lagi...di belai di bahu..tapi baby tak berhenti juga menangis nye...suddenly.. pak!!!pak!!! bunyi dia pukul belakang baby tuh...huh? naseb baik tak keluar segala jantung dan hempedu baby tuh...kuat wooo!! then baby tuh terus senyap..but muka dia merah padam...mak nya berkata "kena buat macam nih baru la dia senyap.." -_-..

isk...isk...

4. lepas anak dah senyap...dan muka kemerah-merahan..di baringkan anak nye atas riba dia...tapi kepala anak macam nak terjatuh je...huhu riso2...tapi nak buat macam mana...iffah hanya mampu pegang kepala baby tu jelah...kalau tak sian plop...

okeh la..haha ape ape pon itu budaya mereka yang tersendiri...maybe? :)
btw...picture kat atas tu semuanya curi belaka...dan maaf sebab saya tak pandai mengaplikasikan bunyi...hihi for the example..pak!!!pak!!! bunyi dia pukul belakang baby tuh..betulke bunyi dia macam tuh? :p macam prang indon nak panggil ayah depa oraang je...bapak!!bapak!! =))

salam

0 comments: