Friday, March 11, 2011

~aiman~ perjumpaan dengan si handsome di shah alam specialist hospital :P

salam..

**title entry punya power**

WARNING: entry ni memang panjang sangat2..jadi kalau anda "novel lover's" amat sesuai la untuk baca entry ni..jika TIDAK..bawa2 lah minum coffee ke dulu..nanti tersengguk baru tahu..haha

teeettt sebelum korang fikir panjang..baik iffah introduce dulu siapa aiman sebenarnya..nama manja dia IMAN. ini orangnya..


:D

kalau anda dah baca entry ni, confirm tau kan kenapa kitorang kat hospital. first2 kami jumpa iman, time tengah menunggu depan labour room. iman masuk wad sebab demam terlampau lama.iman baru 3 tahun. dia bukan jenis yang pemalu sebab dia super duper genius! but when we saw aiman, we will not expect that he was sick.because he is very2 active and talkative.

cakap punya cakap..ok lah kakak nak masuk bilik :) after a few minutes..

iman: assalamualaikum
ita n i: waalaikummussalam! iman masuk lah!!
iman: kakak tengah buat apa tu?
we: tak buat apa..(padahal tengah facebooking) hmm iman nak tengok upin ipin tak?
iman: nak!

iman macam dah hafal semua dialog upin ipin..kalau video tu lambat loading, dia akan sambung dialog upin@ipin cepat2! haha kuat betul ingatan budak ni..

tak lama lepas tu...

iman: kakak...kakak beli kat mana laptop ni?
me: hmm kakak beli dekat sini la :P
iman: hish smart la kak!!

btw, sebelum iman masuk bilik kami tadi, dia ada gak tanya2 dekat abah kat sofa luar bilik...

iman: atuk!! atuk beli baju ni kat mana? atuk!! atuk beli jam ni dekat mana?

<3 <3 <3

**kembali pada situasi tadi** tak lama lepas tu iman nak tengok ben 10 pulak...hee ok2 kakak buka <3

see.....tekun betul!
owh2 tangan iman tu bukan patah ye..tu sebab kena masuk air..

bila dia nampak iffah pegang camera..

iman: kakak!! kakak beli dekat mana CAMERON tu?
me: **tahan gelak** ha? cameron tu nama tempat la iman..ni nama dia camera!
iman: ooo **owwhhh sangat comel!**

lepas tu...

iman: kakak!! kakak tangkap la gambar iman dengan kakak ni (sambil tujuk arah my sister) lepas tu dengan kakak!
me: ok! hmm...duduk situ diam2 :)


<3 <3
serious!! kami rindu kamu!!

then ibu dan ayah iman datang panggil balik..

ibu: iman! jom balik..ish iman buat apa tu?
me: ni..iman tengah tengok ben 10
iman: hmm...eh mana ada! ok jom balik..
me: **opppsss! :P** (langsung tak  boleh simpan rahsia iman! haha)

duduk punya duduk...

iman: kakak!! **depan pintu berbaju melayu gold**
we: eh? iman dah mandi?
iman: ha'ah! kakak mana CAMERA **ok good boy! sekali ajar dah ingat!) tadi..iman nak tangkap gambar lagi..nak tangkap gambar atok dengan nenek..
we: owh ni..ok jom keluar kat sofa kita amik gambar sama2

**sorry gambar iman amik kat camera satu lagi..heee nanti iffah cari**

lepas dah siap, iman lari nak balik bilik dia..katanya " iman nak balik nak solat maghrib. tadi dah azan" 

.....after a few minutes....

iman: atuk nak sembahyang ke? **sambil tengok abah**
abah: ha'ah
iman: eh..alamak! lupa ambil wudhu la pulak.. **berlari ke bilik semula**

...kemudian...

 owhhh...so sweet..dia solat sangat lengkap dan tak bergerak selagi atuk (my abah) 
tak habis baca doa selepas solat..

then bila baby dan k.zai dah selamat..kami pulang ke rumah angah..

esoknya pulak..kami datang nak amik baby, ummi baby dan baba baby sekali untuk balik..my sister asked the nurse 

"akak..adik yang duduk dekat bilik ni mana ye? nama dia iman.."
"ooo zafran aiman. yang banyak cakap tu ye?"
"ha'ah"
"aiman baru je balik tadi..baru sangat"

aaaaa....sedih sangat..atuk, nenek, abang2 dan kakak2 ingat nak jumpa iman lagi..tapi tak sempat bape minit je...sigh..super duper sigh!!! -_-

iman..nenek kata, rugi tak amik alamat iman..kalau tak..boleh jumpa lagi kan? wamakaru wamakarallah wallahhu khairul makirin!



ok lah dah macam novel pun ada entry kali ni..ada juga korang tersengguk-sengguk baca entry kali ni..

p/s: kakak tulis entry ni sebab gembira dapat kenal iman!
p/s/s: KALAU lah ibu iman baca entry ni best juga kan?
p/s/s/s: sedih..tapi terubat dengan kelahiran seorang putera yang super duper cute..
p/s/s/s/s: angah dan k.zai kata sebelum kami datang, iman dan ibunya ada datang nak tengok baby..tapi iman tak mau masuk sebab tak ada atuk T-T
p/s/s/s/s/s: esok..i.allah kalau ada masa nak tulis pasal putera yang baru lahir pulak!
p/s/s/s/s/s/s: salah silap ejaan/dialog ke hape ke harap dimaafi...sleeeeeeeeepy

salam dan tahniah kerana berjaya membaca sampai noktah terakhir.


~ takde lah panjang sangat pun :P ~



 

3 comments:

nabilah_2908 said...

cerdiknya Iman... :)

insya'allah...jika di izinkan..pasti akan bertemu kembali... :)

p/s: thnks sudi follow APA KATA HATI..keep in touch..!! :)

superduper_dknuckle said...

sejuk perut ibu aiman..kan.dh la comel.ade ciri2 muslim sejati...
<3

nurul iffah abdul rashid said...

nabilah_2908: ameennnnnn sangat2! and my pleasure :)

superduper_dknuckle: ha'ah kan..moga berkekalan sifat tu sampai iman besar panjang -_-