Sunday, October 23, 2011

Terbang lagi

Assalamualaikum

Saya guna ‘aku’.

From now on, I need to stop using the annoying intro such “dah lama dah tak update blog kan? Nak tulis pun rasa janggal and what-so-over…”

Hye ya! Pejam celik pejam celik pejam celik pejam celik (OK STOP IT!!) kaki aku dah bertapak dekat somewhere in Scotland. Alhamdulillah rezeki min Allah. Aku tahu entry ni memang dah basi sebab aku dah lama ada dekat sini. Tapi biarlah. Haha

Aku terbang dari CAIRO --> LONDON --> EDINBURGH

Dan aku bermalam semalaman dekat Heathrow sebab aku sampai London malam dan next flight aku pagi esoknya.

Sebelum aku pergi sini, Alhamdulillah aku sempat berjumpa dengan parents aku 5 hari sebab Alhamdulillah rezeki Allah, mereka datang jenguk aku dan sorang abang aku dekat Cairo. The 5 days yang lovely. Aku rasa macam aku tak nak keluar rumah dan pandang je muka parents aku. Sebab mungkin tahun depan pulak aku berkesempatan untuk jumpa my beloved parents.

Alhamdulillah setiap aturan Tuhan tu sangat cantik. DIA izinkan aku berjumpa dengan parents aku sebelum aku bertolak ke Scotland. Aku rasa 5 hari bersama parents aku adalah 5 hari yang sangat sangat bermakna. Hamdulillah 

Tentang dekat Heathrow, aku tak ada apa-apa yang menarik untuk diceritakan. Cuma ada satu pengalaman lah yang aku tak akan lupakan. Detik- detik aku di soal jawab oleh pihak kastam sebab aku under age dan travel sorang. Tapi berkat satu selawat yang parents aku ajarkan dekat airport cairo sebelum aku bertolak tadi, Alhamdulillah aku dilepaskan. Huh, lepas ni aku taknak dah travel sorang-sorang. Unless, i'm 19 and above :)

Semua flight aku berjalan dengan lancar. Alhamdulillah tak ada delay sume.

Aku sampai je dekat Edinburgh, angah dan my SIL masih otw. So, aku cari port terbaik dan buka netbook. Then aku layan Running Man kejap. Haha teruk kan?lepastu mula lah tergelak sorang-sorang sampai abang dan kakak aku sampai pun aku tak perasan.

Tu jelah kot story aku. Yan lain-lain aku akan update dekat next entry.

0 comments: