Friday, December 23, 2011

Trip to Inverness, Scotland :)

Hye ya!

Sebulan yang lepas saya dan angah's family ada berjalan ke Highland, Inverness.


Entry kali ini, menceritakan perjalanan kami di bumi Allah Inverness. :)

As usual, entry  saya lebih banyak gambar dari penulisan.

****

Kami bertolak ke Highland pagi Sabtu dan bercuti selama dua hari satu malam. Walaupun pagi tu adalah pagi yang agak kalut. Tapi ok what. Dapat juga kitorang pergi. Btw, trillion thanks untuk kak Alid’s family sebab banyak membantu kami. 

Pagi tu, Angah dan kak Zai pergi settlekan urusan untuk ke sana dan makcu (that’s me!) dan Muhammad tinggal dekat rumah. Muhammad teman makcu masak mee untuk alas perut sebelum bertolak.

Kami pergi ke sana guided by Mr.GPS. nasib baik tak ada masalah. Alhamdulillah.

Jom layan gambar! Baru feeling-feeling sikit.

Lets go makcu! Tu dia, Muhammad keriangan nak pergi jalan-jalan.



On the way to the Highland,,,, hey look at that! The sheeps! Tapi memandangkan saya ni bukan the expert photoghrapher, jadi lah macam tu gambarnya. Plus, Angah tengah drive kan? Ececeh ada je alasan.


Memandangkan winter dah nak masuk, dan waktu solat makin singkat, kami terpaksa berhenti tepi jalan untuk solat.

****



Alhamdulillah dapat cottage yang menyelesakan. Just perfect!
Apa yang paling best dekat cottage ni adalah bilik makcu dipenuhi dengan novels. Malam tu rasa macam, “Oo my God, which one I want to read first!?!” At least, makcu berjaya juga baca banyakkkkk novel. Tapi synopsis je la. Ehe.


Lullaby story, maybe?

****
Pagi-pagi lagi, agak-agak hari dah terang, we walked around the cottage. And its really 
awesome. Subhanallah. Let me prove it.

See… this are unedited picture!









What a lovely family! I heart them!


Actually this is a golf course. Dan telah dipenuhi dengan embun. That’s why ada tapak kaki Angah dekat situ. Nice kan?


Masa ni Muhammad tak duduk stabil lagi. Tapi sebab nak sangat bergambar, kami sandarkan Muhammad dekat tiang golf. Hee jadilah Muhammad…


Ececeh suka sangat dia!


Dari jauh makcu tengok dua ekor anjing dah menjerit sekuat hati. The old man steadily said “Don’t worry! They are friendly!” Tapi uncle tu macam faham kot, so dia panggil anjing-anjing tu untuk jalan-jalan kat kawasan lain. Fuuuhhhhhhhhhh.
*tu tangan owner anjing ya!*


owh i think. thats all for today. see ya~